Project Description

 

 

 

 

What is

Groei in de lengte en in het eerste jaar in gewicht is een goede maat voor de gezondheid van een kind. Vele professionals vervolgen deze parameters door kinderen binnen huisartspraktijken, schoolartsenbezoeken aan scholen en polikliniekbezoeken aan kinderartsen te meten. Binnen mijn eigen vak als kinderendocrinoloog ondergaan kinderen met groeiproblemen interventies waarvoor zij van heinde en verre vaak 3 maandelijks naar de poli in Nijmegen komen rijden voor een lengtemeting en een motiverend gesprek.

Dit moet anders kunnen! Mijn droom is dat ouders en kinderen zelf in staat zijn thuis een goede lengtemeting te verrichten, deze zelf te interpreteren of deze tegen ons aan te houden. Dit vraagt om een handzame methode die wel betrouwbaar is – door precisie of door frequente herhaling in de tijd. Manieren om de resultaten weer te geven al dan niet tegen normaalwaarden zijn secundair maar zouden bredere toepassing als “screening” op verschuivingen in de gezondheid van een kind mogelijk maken.

Ik wil met jullie dit instrument ontwikkelen danwel toegang tot meetinstrumenten (bijvoorbeeld een meting bij de supermarkt ?) mogelijk maken.

We challenge you to

Traceer of ontwikkel zelf meetinstrument dat thuis te gebruiken is en op 2 mm nauwkeurig meet of creëer andere oplossing die meting in de buurt van woonhuis mogelijk maakt.

For how long?

Gedurende 3 maanden 8 uur per week.

E-mailadres contactpersoon

Kees.Noordam@radboudumc.nl