Project Description

 

 

 

 

What is

Kinderen worden steeds dikker, de aantallen kinderen op basisscholen met overgewicht overstijgen soms de 90%! Dit in combinatie met de nieuwe digitale wereld waarin steeds meer hobby’s plaatsvinden achter het beeldscherm, wat alleen nog maar zal toenemen.

Opleidingsniveau en leeftijd spelen misschien een rol maar zijn zeker niet de enige redenen.

Vaak wordt de oplossing gezocht bij een deelprobleem zoals sociale klasse of schoolbeleid. Heb je het op 1 plek gedekt dan is er weer een caloriewalhalla in de supermarkt of de schoolkantine of misschien wel de frituur van thuis!

Kunnen we kinderen niet leren wat gezond eten is en die de ouders laten overtuigen in plaats van andersom. Maak gezonde voeding “vet!” en laat kinderen zelf de oplossingen bedenken.

We willen een pilot gaan doen om bovenstaande theorie te toetsen en te onderzoeken of we hiermee een doorbraak kunnen bereiken. Het is een breed gesteund initiatief waarin onder andere: Radboudumc (interne geneeskunde, Reshape), scholengemeenschappen (VMBO, HAVO, VWO), RU en de GDD betrokken zijn! Kortom ruimte zat om iets “vets” neer te zetten.

Ga voor diversiteit. Hoe mooi is het om een team van studenten van verschillende onderwijsinstituten (van MBO tot WO) samen te brengen team. Gebruik de kennis en vaardigheden die er zijn! 6 personen is een goed uitgangspunt.

We challenge you to

Het letterlijk uitvoeren van een pilot van A tot Z om te kijken of bovenstaande haalbaar is. Kies een doelgroep en toets de hypothese. Kijk of je oplossing voor meerdere doelgroepen kan werken.

For how long?

Gedurende 6 maanden: 4/8 uur per week

E-mailadres contactpersoon

rutger.leer@radboudumc.nl