Project Description

 

 

 

 

 

 

What is

We slaan veel data op van patiënten. Zeer diverse data, variërend van leeftijd tot bloedglucosespiegel of stemmingswisselingen. Dankzij vooruitgang in technologie kunnen deze databases tot wel 500.000 patiënten-dossiers bevatten. In dit project ga je een huis-artsen database ‘minen’ om bij te dragen aan 21e eeuwse, persoonsgerichte zorginnovatie.

Met nieuwe technieken op het grensvlak van computerwetenschap en wiskunde, kunnen we algoritmes ontwikkelen om correlaties te vinden in grote hoeveelheden data. Dit brengt ons misschien op nieuwe ideeën om de zorgpraktijk te verbeteren. Maar ook nieuwe technieken vragen om kritische reflectie: hoe ‘goed’ zijn mijn data, hoe ‘goed’ is mijn onderzoeksvraag, heb ik wel de goede technieken en begrijp ik de antwoorden? Hoe frame ik de problematiek en hoe bepaalt dat mogelijk mijn onderzoeksuitkomsten? Hoe relevant zijn die uitkomsten eigenlijk? En voor wie?

Je zou hopen dat het vanzelfsprekend was: kijken naar heel de mens. Je zou denken dat deze verschillende vakgebieden dan ook heel de mens zouden beschrijven. Maar als je een zonnebril opzet, zie je het ietwat donkerder en met een verrekijker zie gegevens in de verte. Nu zouden we kunnen gaan kijken naar de mens in zijn geheel. Bij dit project moeten een holistische en een reductionistische benadering elkaar omarmen.

Dit vereist een nieuwe manier van het kijken naar geneeskunde. Oude paradigma’s van specialisaties in verschillende vakgebieden zoals neurologie, psychologie, interne geneeskunde, huisartsgeneeskunde zijn o zo manifest in de dagelijkse praktijk, maar eigenlijk obsoleet. Hoe komen we verder?

We challenge you to

Stap in de wereld van medische BIG DATA en ontwikkel samen met patiënten en professionals een innovatieve methode om diagnose, prognose en behandeling van psychische problematiek te verbeteren.

Stel een heterogeen team samen van ten minste 4 personen met achtergrond in Artificial Intelligence, Geneeskunde en Psychologie. Afhankelijk van de te ontwikkelen tool is het verstandig om ook relevante technische bagage binnen het team te halen.

For how long?

Gedurende 6 – 12 maanden ca. 4 uur / week.

E-mailadres contactpersoon

jur.koksma@radboudumc.nl