Project Description

 

 

 

 

What is

De wijze waarop de zorg momenteel is georganiseerd is niet duurzaam. De overheid wil en moet geld besparen, terwijl de vraag groeit. Verzekeringen zitten in de spagaat van het borgen van ‘kwaliteit’ en het maken van winst. Tegelijkertijd verandert de zorg enorm, de patiënt wil persoonsgerichte zorg en neemt meer de regie, ondersteund en opgestuwd door nieuwe technologie. Dit vraag enorm veel van zorgprofessionals. Gelukkig staan die er niet alleen voor: de sleutel naar verbetering is samenwerking. Er valt nog steeds gigantisch veel te bereiken op het gebied van procesinnovatie als professionals beter gaan samenwerken en leren tegelijk. Er zijn geweldige voorbeelden van interprofessionele teams die hun werkwijze 180 graden hebben omgegooid. Maar er zijn ook nog genoeg zorgpraktijken waar bijvoorbeeld tussen verpleegkundigen en dokters een gapende kloof bestaat, die niet benoemd wordt.

We geven uitgebreide ondersteuning op het gebied van design thinking en projectwerken (REshapeU), begeleiding vanuit de HAN HBOV, en de Radboudumc Health Academy en daarmee koppeling met afdelingen en diverse professionals en commissies (zoals de Verpleegkundigen Adviesraad VAR).

We zoeken een heterogene samenstelling (verpleegkunde en geneeskunde + evt. relevante andere opleidingen / achtergronden)!

We challenge you to

Ontwikkel samen met verschillende professionals van een ziekenhuisafdeling een idee voor procesinnovatie op het gebied van interprofessioneel samenwerken en leren en probeer deze uit. Parallel hieraan onderzoek je de effectiviteit van jullie eigen innovatieproject als vorm waarbinnen interprofessioneel leren van verpleegkunde- en geneeskundestudenten kan worden gestimuleerd.

For how long?

TBA

E-mailadres contactpersoon

jur.koksma@radboudumc.nl